«Досвід – усьому вчитель!»

Під таким гаслом в ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» 28 березня пройшов обласний семінар заступників директорів з виховної роботи

Для проведення семінару наш заклад обрано не випадково, адже ті форми і методи виховної роботи з учнями, які  ми запроваджуємо в навчальному закладі – це сучасний підхід до виховання молоді.

Досвід нашої позаурочної виховної роботи з підлітками – це приклад кропіткої, щоденної праці адміністрації училища та педагогічного колективу.

При плануванні позаурочної роботи ми керувались словами Надін де Ротшильд «Якщо дитина не буде відчувати, що ваш будинок належить і їй теж, вона зробить своїм домом вулицю». Тому ми побудували позаурочну діяльність учнів, враховуючи їхні побажання. Як результат – презентація в рамках обласного семінару оригінальних форм виховної роботи в училищі.

Для колег  проведено екскурсію до  історичного музею училища, який почали створювати з вересня 2017 року (керівник Горобець М.М., викладач історії).  Контактний музей, де учні можуть взяти в руки експонати і відчути себе учасниками історичних подій, віртуальний музей, в якому зібрано банк відео, фото  інформації з усіх напрямків виставки – ось що відрізняє наш музей від усіх інших. 

Горобець М.М. розповіла присутнім про хронологію історичних подій, представлених в музеї: історія козацтва, ІІ світова війна, АТО, історія міста Нова Каховка «Смарагд у золоті ланів» та історія навчального закладу.

Пріоритет у вихованні ми надаємо розвитку патріотичних почуттів молоді. Тому родзинкою заходу стали  показові виступи учасників гуртків «Майбутній воїн» (керівник Довбня В.Г., викладач курсу «Захист Вітчизни») та «Південна Варта»(керівник Шевченко А.О.,). Учні продемонстрували елементи стройової підготовки, рукопашного бою ( захист від пістолета, від ножа).

Хлопці – учасники гуртка «Південна варта» розповіли про технічні засоби навчання, виготовлені власноруч  – макети автоматів, які стріляють лазерним промінням, але не травмують людину. Учні показали набуті навички роботи проти диверсантів – знищення групи в умовах закритого простору, вміння спілкуватись мовою жестів під час проведення військової операції. Головне, про що наголосив керівник гуртка – це навчити дітей правильно діяти і приймати рішення в залежності від обставин.

Сподіваємось, що той досвід, який отримали гості семінару, згодиться їм для використання в своїх навчальних закладах. А ми, в свою чергу, будемо і далі знаходити і впроваджувати нові оригінальні форми роботи з учнями.

Творча група училища вже почала працювати над розробкою соціального проекту для наших учнів та усіх бажаючих жителів нашого рідного міста! Запрошуємо усіх, хто цікавиться саморозвитком, долучитись до нашої роботи! Слідкуйте за нашими анонсами з наступного навчального року на сайті nkptu14.in.ua та facebook.com/ptu14/.

А сьогодні ми раді поділитись з усіма новиною: на базі нашого навчального закладу, крім професій, які існують,  створено навчально-практичний центр «Електротехнічні технології», де будуть навчати електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажників з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажників силових мереж та електроустаткування.

Запрошуємо усіх бажаючих отримати професії, про які ви не пошкодуєте!

Адміністрація і колектив ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» запрошує всіх 20 квітня 2018 року на День  відкритих дверей до нашого училища!

%d bloggers like this: