Магія поезії

28.03.2018 року бібліотекарем училища Філіпенко Оксаною Сергіївною  була проведена літературна година «Магія поезії», мета якої заохотити учнів до поетичної творчості, розкрити їхні таланти та сприяти подальшому розвитку, залучити до участі в поетичному клубі «Натхнення».

В заході брали участь учні гр. К-16. На зустріч були запрошені гості: керівник літературного клубу Марія Єщенко та бібліотекар Центральної міської бібліотеки Ірина Осадча. Ірина Василівна розповіла про знаменні та пам’ятні дати цього року. Нагадала про Всесвітній день поезії, який відзначався 21 березня. Повідомила багато цікавого про літературних діячів України та їх творчі шляхи.

Марія Єщенко (у минулому-випускниця нашого училища) ознайомила присутніх з діяльністю літературного клубу, розповіла про участь членів клубу у міських та обласних літературно-музичних фестивалях та конкурсах. Засідання клубу відбувається у теплій домашній атмосфері за чаювання з прослуховуванням пісень під гітару. Тут знайомляться з творчістю люди різних професій та віку. Наших учнів люб’язно запросили взяти участь у конкурсі «Поетичний камертон Ліни Костенко», що відбудеться наступного року. Також пані Марія поділилась творчими планами.

Під час години поезії учні проявили себе як творчі та зацікавленні особистості. Не соромлячись, читали свої авторські вірші наші юні дарування Седіна Наталя, Мальцев Володимир, Яцюк Настя. Дорослі, присутні на заході, були приємно здивовані глибиною та чуттєвістю дитячих віршів. Під час виразного читання вголос була особливо відзначена Заводяна Маргарита, яка вклала душу в передачу змісту тексту. Українська інтимна лірика – найбагатша, співуча, широка і правдива. Поети передають чудовою мовою свої емоції, які ллються до інших людей, «заряджаючи» їх тим духовним станом, що пережив поет. Тому спілкування з поезією збагачує духовний світ людини й неодмінно додає йому чуттєвості, ніжності та шляхетності. «Чому являєшся мені у сні» Івана Франка; «Сміються, плачуть солов’ї» Олександра Олеся; «Так ніхто не кохав» Володимира Сосюри; «Вона прийшла непрохана й неждана» В. Симоненка; «Розкажу тобі думку таємну» Ліни Костенко – всі ці поезії сповнені почуттям, безумовно, реальним, іноді світлим, іноді болючим, інколи взаємним, а інколи й нерозділеним.

У кожного з нас в житті бувають хвилини, коли хочеться відійти від поточних проблем і поринути в інший, неспокійний і хвилюючий світ – світ поезії. І, відкривши збірку віршів улюбленого поета, ми починаємо відчувати і мислити по-іншому. Робимось добріше та змінюємось на краще.

%d bloggers like this: