В редакції газети «Правопис»

Відкритий урок української мови Шелковська О.М. провела у цікавій формі – учні гр. ККД-17 були журналістами редакції газети «Правопис». Вивчаючи написання прізвищ, імен та імен по батькові, виконували завдання для рубрик «Ділова розмова», «Сортування листів», «Актуальне інтерв’ю», «Приймаємо ідеї», «Служба розшуку», «Спортивний огляд», «Реклама».

Редакційне завдання «Відрядження на прохання читачів» допомогло краще познайомитись з потрібними  для першокурсників людьми – секретарем директора, секретарем навчальної частини, інспектором відділу кадрів, бібліотекарем, медсестрою, адже вони вчились правильно відміняти їх прізвища, імена та по батькові.

Упродовж уроку учні писали заяви, пояснювальні записки, складали рекламу свого навчального закладу. Згадуючи  відомих українських спортсменів, не оминули увагою і досягнення членів училищної спортивної команди. З відеоролика від диктора українського телебачення Анатолія Васяновича учні дізнались про особливості використання деяких імен та кличної форми. Була в редакції і обідня перерва, під час якої учні виконали смішну руханку для відновлення сил. Також кожному  учню  нараховувалась «зарплатня», певна кількість балів в залежності від якості виконаної роботи.

Форма уроку, різноманітні завдання і способи їх перевірки, використання відеоматеріалу, доброзичлива манера спілкування викладача – все це сприяло підтриманню працездатності учнів та якісному засвоєнню навчального матеріалу.

%d bloggers like this: