Урок інформаційної культури «Особистість та Інтернет»

10.05.2018 року завдяки тісній співпраці бібліотекаря училища Філіпенко Оксани Сергіївни та бібліотекаря юнацької бібліотеки Федотової Марії Михайлівни відбувся дуже цікавий урок інформаційної культури, який мав назву «Особистість та Інтернет».

Діти не можуть реально оцінювати рівень достовірності й безпеки інформації, що містить інтернет-простір. На сьогоднішній день понад 60% дітей та підлітків щодня розмовляють в інтернет-чатах. Троє з чотирьох дітей, що працюють в режимі онлайн, готові поділитися приватною інформацією про себе і свою сім’ю в обмін на товари і послуги. А кожна п’ята дитина щорічно стає мішенню зловмисників. Доступність інтернет-ресурсів для неповнолітніх диктує підвищені вимоги до якості, достовірності та безпеки інформації, що міститься в Мережі.

Упродовж всього уроку прослідковувалась думка  про особисту безпеку. На захід був запрошений шановний гість, Черепанов Костянтин Ігорович, депутат  Новокаховської міської ради. Завдяки молодому віку він з сучасністю, як то кажуть, на «ти». Він поділився з дітьми своїми планами на депутатську діяльність та спонукав учнів  ставити власні цілі та досягати їх, адже для тих, хто бажає щось робити та змінювати на краще, немає нічого неможливого.

Костянтин Ігорович ділився своїм досвідом роботи з комп’ютером. Застерігав молодь бути обачними в соціальних мережах та не запрошувати сторонніх людей до Fecebook та інших сторінок, створених для спілкування. Закликав бути уважними до  своїх висловлювань, аналізували отриману та викладену інформацію. Наголосив, що небажані знайомства інколи приводять до небезпечних випадків – діти часто стають об’єктами уваги педофілів.

Учні групи ВШП-16 дуже легко йшли на контакт,задавали безліч питань. Висловлювали свої пропозиції щодо тих змін, які хотіли бачити в місті. Костянтин Ігорович закликав дітей добре навчатись, адже саме робітничих кадрів не вистачає на ринку праці. Гість звернув увагу на пропозицію дітей щодо побудови баскетбольного майданчику та пообіцяв зробити все можливе для її реалізації.

Філіпенко Оксана Сергіївна разом з адміністрацією училища вдячна гостям за діалог з нашою молоддю.

%d bloggers like this: